Popis
Kakaový prášek je zdrojem hořčíku a dalších minerálů, jako jsou železo, zinek, měď, draslík.
Obsahuje také vitamíny, vlákninu a široké spektrum antioxidantů.
GRIZLY Kakaový pudr BIO 250 g
Vlastnosti a výhody: Prášek je vyroben z pražených kakaových bobů s obsahem tuku mezi 10-12%. Není alkalizován. Kakaový prášek se vyrábí ze semen plodů kakaovníku pravého (Theobroma Cacao neboli pokrm bohů). Kakaovníky byly pěstovány již starými Aztéky a Máyi, v dnešní době se pěstují v tropech celého světa. Prášek z kakaových bobů dodá tělu hořčík, vápník, železo, draslík, měď, zinek a mangan, ale i vitaminy skupiny B, vitamin C a E. Kakao je nejbohatším zdrojem organické síry v přírodě. V neposlední řadě oceníte vysoké množství antioxidantů.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Prášek z kakaa využijete při pečení, můžete ho přidat do smoothie, jogurtu nebo rostlinného mléka.
- Administrativní zařazení: Kakové boby
- Složení: Kakaový prášek* 100%
- *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
- Země původu: Holandsko
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota: 1 430 kJ / 342 kcal Tuky: 11 g z toho nasycené mastné kyseliny: 6,5 g Sacharidy: 14 g z toho cukry: 0 g Vláknina: 45 g Bílkoviny: 24 g Sůl: 0 g 250 g