GRIZLY Cizrna Kabuli 1000 g

GRIZLY Cizrna Kabuli 1000 g

109 

Popis

Cizrna neboli hrách římský je oblíbená surovina na přípravu hummusu,
ale i celé řady dalších pochoutek.
Má oříškovou vůni a jemnou texturu.
Obsahuje nejvyšší množství fosforu, hořčíku a vápníku ze všech luštěnin.

GRIZLY Cizrna Kabuli 1000 g

Vlastnosti a výhody: Kabuli cizrna je prémiové kvality, má větší plody, hladkou slupku, výbornou oříškovou chuť a příjemnou texturu. Pěstuje se ve středomoří, jižní Evropě, severní Africe, jižní Americe a na indickém subkontinentu. Její název pochází z oblasti v Afghánistánu (Kábul). Cizrna je plná důležitých živn, především bílkoviny, a sacharidů, ale také vlákniny. Obsahuje železo, fosfor, vápník, hořčík, mangan, zinek a vitamíny skupiny B, C a A. Navíc fosforu, hořčíku a vápníku má nejvíce ze všech luštěnin (hrách, čočka, fazole, sójové boby).Vysoký obsah vlákniny pomáhá regulovat funkci střev, zmíněné minerální látky se zase podílí se na tvorbě a udržování struktury a pevnosti kostí.

Použití: Cizrna se skvěle hodí do salátů, polévek, ale i jako hlavní chod. Před vařením je potřeba ji alespoň na 8 hodin namočit. Doporučujeme vodu slít a ještě cizrnu propláchnout. Vařte alespoň hodinu, někdy i déle v závislosti na druhu a velikosti. Nejoblíbenější pochoutkou poslední doby je hummus z cizrny.

  • Administrativní zařazení: Luštěnina.
  • Složení: Cizrna Kabuli 100 %.
  • Země původu: Rusko, Argentina, Česká republika, Ukrajina.
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu).
    Výživové údaje na 100 g
    Energetická hodnota: 1 413 kJ / 336 kcal
    Tuky: 5,7 g
    z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g
    Sacharidy: 43 g
    z toho cukry: 3,6 g
    Vláknina: 17,0 g
    Bílkoviny: 20,0 g
    Sůl: 0,09 g

    1000 g