GRIZLY Fazole Mungo 1000 g

GRIZLY Fazole Mungo 1000 g

139 

Popis

Fazole Mungo jsou nejmenším druhem fazolí. 
Mají olivově zelenou barvu a chutí připomínají zelený hrášek. 
Patří neodmyslitelně do indické a čínské kuchyně.

GRIZLY Fazole Mungo 1000 g

  • Administrativní zařazení: Luštěnina
  • Složení: Fazole Mungo 100%
  • Země původu: Argentina
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Mungo fazole je název semene rostliny s názvem vigna zlatá. Má svůj původ v Indii a Číně, kde je obvyklou surovinou tradičních pokrmů. U nás se nejčastěji setkáváme s těmito druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené, adzuki, pinto a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně obsahují velké množství vápníku a draslíku a dále kyselinu listovou, fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev.

Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody alespoň na 2 hodiny. Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 25 minut do změknutí. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty.  Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1 462 kJ / 348 kcal
Tuky: 1,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g
Sacharidy: 60 g
z toho cukry: 1,2 g
Vláknina 4,8 g
Bílkoviny: 21 g
Sůl: 0,08 g

1000 g